Aanhangwagen kopen?

Category: Diverse Auto

Heb jij net een nieuwe aanhangwagen gekocht, of ben je van plan er een te kopen? Misschien is deze bedoeld voor veelvuldig gebruik of voor op vakantie. Een aanhangwagen kan erg handig zijn voor verre vakanties en/of voor het vervoer van zaken zoals fietsen, afval en andere grote materialen. Ook is het zo dat er voor een aanhangwagen niet direct een extra rijbewijs behaald moet worden. In de volgende gevallen is alleen het B – Rijbewijs nodig:

          De aanhangwagen is in totaal (massa leeg voertuig + laadvermogen) niet zwaarder dan 750 kg.

          De toegestane maximum massa van de totale combinatie (trekken voertig plus aanhangwagen) is niet meer dan 3500 kilogram.

aanhangwagenkopen

 

Voordelen van een aanhangwagen

          Meer laadvermogen bij uw voertuig

          Geen troep in uw auto in het geval van het vervoer van afval.

          Tot een maximaal gewicht van 3500 kilogram geen extra rijbewijs nodig

 

Moet ik mijn aanhangwagen verzekeren>

Het is in Nederland niet verplicht om je aanhangwagen te verzekeren.  De aansprakelijkheid van de aanhangwagen is meeverzekerd bij het trekkend voertuig. Zodra er schade is gereden valt de aansprakelijkheid onder de WA dekking van de autoverzekering. Toch kan het verstandig zijn om je aanhangwagen casco te verzekeren. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade aan de aanhangwagen zelf. In het geval van een hoge dagwaarde van uw aanhangwagen kan dit nuttig zijn.

 

Met een aanhangwagenverzekering bent u verzekerd tegen schade door brand, diefstal en natuur. Een voorbeeld van schade door natuur is een storm. Wil je ook andere beschadigingen meeverzekeren? Dan kan je je aanhangwagen ook verzekeren tegen schade door ongelukken.

 

Wilt u meer weten of het gebruik van een aanhanger of heeft u interesse in een aanhanger, kijk dan gerust eens op aanhangcars.nl.