Auto importeren Duitsland

Category: Diverse Auto

Een voertuig kopen in het buitenland is een leuke en spannende ervaring, maar zorg ervoor dat u goed voorbereid bent. Het kan een grote tegenvaller zijn als u erachter komt dat het voertuig geen Nederlands kenteken krijgt als u eenmaal in Nederland bent aangekomen.

Auto importeren Duitsland – De kwaliteit van Duitse auto’s is onovertroffen en wereldberoemd om zijn degelijkheid, luxe en betrouwbaarheid. Een bijkomend voordeel is dat de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s in Duitsland veel lager zijn dan in Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bedrijven en particulieren op zoek zijn naar mogelijkheden om hun droomauto uit Duitsland te importeren. Er zijn echter nogal wat administratieve procedures te doorlopen bij het importeren van een voertuig uit Duitsland.

De auto’s moeten in Duitsland worden afgemeld en vervolgens weer worden aangemeld bij de RDW in Nederland, om gekeurd te worden en toegelaten te worden tot het Nederlandse wegennet. Vergeet niet de verplichte verzekering en je zult ook diverse in- en uitvoerdocumenten moeten invullen in zowel Nederland als Duitsland. Het aanvragen van tijdelijke kentekenplaten en kentekenbewijzen voor auto import Duitsland hoort hier ook bij. Er zijn wel vaak bedrijven die jou kunnen helpen en ondersteunen bij de import van een Duitse auto.

De administratieve handelingen om auto import uit Duitsland succesvol te laten verlopen kunnen voor jou behoorlijk overweldigend zijn, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn daarom veel bedrijven die daarom graag het administratieve werk voor jou uit handen nemen. Als je wilt, kunnen ze ook het gehele importproces voor jou verzorgen. Deze bedrijven zijn er altijd voor de begeleiding die je ook maar kan wensen.

Auto importeren kosten


Auto importeren kosten voor de Nederlander: De kosten verschillen per voertuig en land van herkomst. Uw auto op Nederlands kenteken is al mogelijk vanaf € 495,-. Dit kan wel oplopen tot meerdere duizenden euro’s als u een bijzondere of dure auto hebt.