BPM berekenen

Category: Diverse Auto

BPM berekenen

Een auto kopen in het buitenland is vaak een stuk goedkoper. Het enige nadeel is dat u invoerkosten moet betalen. U wilt natuurlijk niet voor verassingen staan en u wilt van te voren weten wat de kosten voor de invoering van uw nieuwe auto precies gaat kosten. Hiervoor is BPM berekenen een belangrijk onderdeel. BPM is namelijk de grootste kostenpost bij het invoeren van een auto. Online kan u BPM berekenen om precies op de hoogte te zijn van de kosten van uw nieuwe auto. Bij de invoering van de auto wordt er wel rekening gehouden met de Nederlandse bruto aanschafprijs en dus niet de prijs in het buitenland. Dit is belangrijk om mee te nemen bij uw BPM berekenen.

Hoe wordt de BPM berekend?

BPM berekenen het klinkt eenvoudig, maar hoe wordt dit bedrag eigenlijk samengesteld? De waarde van uw BPM is afhankelijk van een aantal zaken. BPM wordt namelijk berekend op basis van het bouwjaar, uitvoering, opties, kilometerstand, CO2 uitstoot, technische staat en de marktwaarde. Uiteraard geeft u wel de netto catalogusprijs in Nederland op. Maar als u een tweedehands auto importeert dan hoeft u niet verplicht opnieuw de complete BPM te betalen. Bij BPM berekenen wordt er namelijk jaarlijks BPM afgeschreven door het gebruik van de auto door de vorige eigenaar.

BPM berekenen: Hoeveel BPM mag u afschrijven op tweedehands auto’s?

Als u een auto gaat importeren dan raden we u bijna af om een nieuwe auto te importeren. Doordat er BPM en BTW wordt toegevoegd bent u vaak nog duurder uit dan met een auto uit Nederland. BPM berekenen op een tweedehands auto is een stuk voordeliger. De Belastingdienst schrijft namelijk af als de auto gebruikt wordt. Hiervoor heeft de Belastingdienst een speciale koerslijst gemaakt met hoeveel een auto per jaar minder waard wordt. Met online BPM berekenen wordt de afschrijving automatisch doorberekend zodat u een idee heeft wat het importeren van een tweedehands auto gaat kosten. Eventueel kan u kiezen voor een jong gebruikte auto als u wilt besparen door een auto te importeren uit het buitenland. Met BPM berekenen kan u beide opties met elkaar vergelijken en de juiste keuze maken.

Tags: