Dagwaarde auto opvragen? Doe het online!

Category: Diverse Auto

Wil je een andere auto kopen? Of wil je wellicht zelf je auto te koop aanbieden? Dan kan het handig zijn om de dagwaarde van je auto te weten. Zeker als je een andere auto wil kopen is het nuttig om de dagwaarde te kennen. Zo weet je zeker dat je een koop doet die zinvol is in vergelijking met de dagwaarde. Let er wel op dat de dagwaarde dus wat anders is dan de marktwaarde. Realiseer je dit voordat je gaat kijken naar een andere auto. De marktwaarde is de waarde van een voertuig op de handelsmarkt. Deze waarde ligt dus hoger dan de dagwaarde.

Cataloguswaarde online

De cataloguswaarde is weer een andere waarde die van belang is als je een auto wil kopen. Deze waarde geeft inzicht in de nieuwwaarde van een voertuig. Zo kun je dus zien wat de waarde (economisch) was van het voertuig toen deze de showroom uit reed. Je kunt dan zelf bepalen, na aftrek van de afschrijving(en), of de vraagprijs van een voertuig de juiste is. Je kunt eenvoudig de cataloguswaarde online opvragen. Zo krijg jij inzicht in de waarde die je auto had bij eerste verkoop. En handiger je krijgt nog veel meer informatie over je auto. Zo weet je, meestal, of je een kat in de zak koopt of niet. En het voorkomt natuurlijk ook telerstelling, dat is het belangrijkste.

Motor dagwaarde berekenen? Doe het online!

Net als een auto heeft ook een motor een dagwaarde. Deze dagwaarde is vooral van belang bij het kopen van een motor of bij het verzekeren van een motor. Wist je dat je de motor dagwaarde online kunt opvragen? Wel zo makkelijk. Je ontvangt een volledig rapport over de waarde van de motor. Daarnaast krijg je ook inzicht in eventuele schades die er geweest zijn aan de motor. Wel zo prettig voordat je over gaat tot de koop van een motor.

Online veel informatie te vinden op kenteken

Veel informatie is dus online te vinden op basis van een kenteken. Zo kun jij je als koper goed oriënteren en weet je wat je koopt. Dat is van belang om een goede koop te doen. Wist je trouwens dat je met de verschillende waardes ook al direct een verzekering kunt afsluiten? Je kunt op basis van het kenteken alvast berekenen wat een voertuig voor jou maandelijks gaat kosten. Een belangrijk onderdeel van deze berekening is de dagwaarde van een voertuig. Dat is namelijk de waarde die een verzekeraar zal vergoeding als het voertuig volledig verwoest raakt, de welbekende “total loss”. Zo zie je dus dat de waarde van een voertuig niet alleen de verkoop waarde betreft. De dagwaarde is minstens zo belangrijk om te weten. Online kun je, je dus prima oriënteren op de koop van een nieuwe auto of motor. Zorg er voor dat je de juiste informatie op een rijtje zet om een goede afweging te maken om een auto of motor te kopen.