De ramen blinderen van uw auto, waar rekening mee houden?

Category: Diverse Auto

Het laten blinderen van de ramen van een auto zorgt er in de praktijk voor dat u kunt rekenen op een behoorlijk aantal interessante voordelen. In eerste instantie gaan mensen er vanuit dat het hierbij uitsluitend gaat om een visueel voordeel, maar dat is helemaal niet correct. Sterker nog, eigenlijk zijn het vooral de praktische voordelen en de voordelen op vlak van veiligheid welke van doorslaggevend belang kunnen zijn voor het laten blinderen van uw autoramen. Wilt u hier graag meer over te weten komen en wilt u eveneens graag ontdekken welke voordelen ramen blinderen nu allemaal met zich meebrengt? Het kan op deze pagina!

Wat zijn de voordelen van uw ramen blinderen?

Veel mensen gaan er aldus nog altijd zomaar vanuit dat de ramen blinderen van hun auto louter en alleen een visuele uitwerking heeft. Dat is echter helemaal niet juist. ervoor kiezen om uw ramen te laten blinderen levert u dan ook concreet de volgende voordelen op:

  1. De uitstraling van uw auto wordt stoerder en stijlvoller;
  2. U kunt in de auto rekenen op een sterk verhoogde privacy;
  3. Een warmtewerende werking voorkomt te hoog oplopende temperaturen;
  4. Onrechtstreeks leidt uw autoruiten blinderen tot besparing;
  5. Er wordt een bescherming van het interieur gerealiseerd;

Naast bovenstaande voordelen zorgt uw ramen blinderen voor nog een extra eveneens niet onbelangrijke troef. Het is namelijk zo dat het steeds vaker voorkomt dat inbrekers zich vergewissen van de inhoud van uw voertuig. Wanneer deze inhoud hen aanspreekt gaan ze vervolgens over tot een inbraak. De ramen blinderen van uw auto zorgt er echter voor dat men niet meer kan zien welke spullen er allemaal in uw auto zijn terug te vinden. De kans dat inbrekers dan nog geneigd zullen zijn om zoveel moeite te doen om in te breken is erg klein.

Met welke regels moet u rekening houden bij ramen blinderen?

De bovenstaande voordelen hebben duidelijk gemaakt dat ramen blinderen in de praktijk menig aantal interessante voordelen met zich meebrengt. Dit gezegd zijnde is het wel van belang om er rekening mee te houden dat ramen blinderen in de praktijk niet zomaar is toegestaan. Belangrijk is hierbij vooral om rekening te houden met welke ramen u wenst te laten blinderen. In Nederland geldt bijvoorbeeld dat de voorruit voor ten minste 75 procent lichtdoorlatend moet zijn. Voor de zijruiten aan de voorkant van het voertuig geldt een minimale lichtdoorlatendheid van 70 procent.

Bovenstaande zal voor veel mensen misschien een doorn in het oog zijn, maar het is erg belangrijk om hier rekening mee te houden. Volgt u deze regels niet op? Dan zult u wellicht een behoorlijk stevige boete voorgeschoteld krijgen. Wel is het geen probleem om ervoor te kiezen om de zijruiten en de achterruit van uw voertuig te laten blinderen. Hierbij dient er evenwel rekening mee te worden gehouden dat u verplicht over een rechter buitenspiegel dient te beschikken. In ieder geval, gaat u, uw ramen blinderen en wilt u niet voor vervelende verrassingen komen te staan? Hou dan zeker altijd rekening met de geldende wetgeving!

Laat u de ramen blinderen door Proautotint? Dan kunt u er zeker van zijn dat de folie wordt aangebracht door vakmensen.