De voordelen van het laten wrappen van je auto?

Category: Diverse Auto

Het laten wrappen van je auto heeft veel voordelen. Bij een carwrap wordt er een speciale folie op de auto aangebracht waardoor deze een nieuwe uitstraling krijgt. Je hebt veel mogelijkheden op dit gebied, denk maar eens aan alle kleuren, patronen, maar ook kleurtypen zoals matte en metallic. Een carwrap heeft verder ook veel voordelen, wij gaan de voornaamste hieronder bespreken.

Het beschermt de onderliggende laklaag

Doordat de wrapfolie, mits deze van goede kwaliteit is, best sterk is beschermd het gelijk de onderliggende laklaag. Dit zorgt ervoor dat de lak er nog hetzelfde uitziet wanneer de wrap eraf gehaald wordt. Zeker bij nieuwe auto’s kan dit voor een flinke waardeverhoging zorgen, neem bijvoorbeeld de Tesla. Om de kosten van de productie te verlagen produceert Tesla hun modellen in nog maar 5 kleuren, het is dus niet zo gek om te denken dat er mensen zijn die gebruik maken van een Tesla Model X wrap voor hun splinternieuwe bolide om toch hun gewenste kleur te krijgen.

De waarde van de auto blijft hoger

Door middel van een carwrap blijft de waarde van je auto ook hoger, dit komt niet zozeer omdat de auto zelf gewrapt is maar natuurlijk omdat de laklaag mooi blijft. Wanneer een nieuwe auto gelijk nadat deze gekocht is volledig gewrapt wordt, dan zal de laklaag als je de wrap er na bijvoorbeeld 5 jaar af haalt nog steeds zo goed als nieuw zijn.

Het is niet permanent

In vergelijking met een auto laten spuiten is een carwrap natuurlijk niet permanent en is de folie er relatief simpel en snel af te halen. Ben je de wrap dus beu en wil je weer iets nieuws proberen? Dan is dat bij carwrapping een fluitje van een cent.

Marketing

Veel bedrijven maken ook gebruik van carwrapping om hun eigen bedrijf te promoten terwijl ze onderweg zijn. Dit doen ze door middel van hun huisstijl, logo, email, slogan of telefoonnummer op hun auto of busjes te plaatsen. Wanneer je als bedrijf gebruik maakt van lease-voertuigen, dan is dit natuurlijk ook ideaal. De lak onder de wrap blijft in een goede staat tot het einde van het leasecontract.