Een laadpaal voor kantoor kopen, waar rekening mee houden?

Category: Diverse Auto

Steeds meer bedrijven maken de bewuste keuze om hun wagenpark aanzienlijk duurzamer te maken. Men doet dit dan uiteraard door te investeren in elektrische voertuigen. ervoor kiezen om gebruik te maken van elektrische auto’s zorgt er in de praktijk echter uiteraard eveneens voor dat er ook aanpassingen dienen te gebeuren aan de infrastructuur van het bedrijf. Zo zult u er als eigenaar van het bedrijf wellicht voor willen kiezen om een laadpaal voor kantoor te kopen. Door gebruik te maken van een dergelijke laadpaal is het mogelijk om de bedrijfsauto’s gewoon op het terrein van het bedrijf zelf op te laden. Wilt u graag meer te weten komen over het aanschaffen van een laadpaal voor kantoor? In dat geval kan de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina u daar zeker en vast bij helpen.

Een snellader laten plaatsen op de zaak

Wanneer u denkt aan het kopen van een laadpaal voor kantoor is de kans bijzonder groot dat u daarvoor kijkt in de richting van een zogenaamde snellader. Indien u ervoor kiest om een dergelijke laadpaal voor kantoor te bestellen zult u kunnen vaststellen dat u kunt rekenen op heel wat verschillende voordelen. Het gaat hierbij onder meer om de volgende:

  1. De bedrijfsvoertuigen kunnen op het eigen bedrijventerrein worden opgeladen;
  2. Opladen met een snellader duurt slechts ongeveer een half uur;
  3. Een laadpaal voor kantoor kopen kan ook dienst doen als extra service;

Door het voorzien van een laadpaal op het bedrijventerrein zorgt u er uiteraard niet alleen voor dat de eigen elektrische auto’s opgeladen kunnen worden. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de voertuigen van klanten die uw bedrijf bezoeken? Ook zij kunnen op een efficiënte manier gebruikmaken van de laadpaal welke aanwezig is. Dit uiteraard met uw toestemming.

Welke laadpaal voor kantoor bestellen?

Denkt u aan het kopen van een laadpaal voor kantoor? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat er op de markt heel wat verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Onder meer bij Eneco is het mogelijk om verschillende laadpalen of andere laadoplossingen te bestellen. Het aanbod met laadpalen voor kantoren bestaat onder meer uit de volgende opties:

  1. De Alfen Eve Double Pro-Line;
  2. De Alfen Eve Single Pro-Line;
  3. De EVBox Businessline;
  4. De Delta DC 25kW;

Voor welk type laadpaal voor kantoor u uiteindelijk zult kiezen is in de praktijk steeds afhankelijk van verschillende factoren. Zo moet er in ieder geval rekening worden gehouden met het soort laadpaal. Kiest u bijvoorbeeld voor een standaard laadpaal met wisselstroom of kiest u voor een snellader? Beide opties behoren tot de mogelijkheden. Het hoeft niet gezegd dat de meeste bedrijven er in de praktijk voor kiezen om gebruik te maken van een snellaadpaal op kantoor. Alleen op deze manier kunnen de bedrijfsvoertuigen immers steeds op de meest efficiënte wijze worden opgeladen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat het wordt aangeraden om regelmatig een elektrische auto ook even gewoon te laten opladen. Dit met als belangrijkste doel om capaciteitsverlies van de batterij tegen te kunnen gaan.

Kijk voor meer informatie op de website van Eneco eMobility.

Tags: