Het volgen van een rijinstructeur opleiding

Category: Diverse Auto

Als je een opleiding wilt volgen naast bijvoorbeeld een deeltijd- of volledige baan, denk dan eens aan de rijinstructeur opleiding. Wat betreft de rijinstructeur opleiding kan maatwerk geboden worden zodat jij straks in staat bent tieners te helpen aan hun rijbewijs. Duur is de opleiding evenmin. Je kunt de opleiding zelfs gewoon thuis volgen met ondersteuning van een online coach.

Volg de opleiding volledig in je eigen tempo

De rijinstructeur opleiding kun je in je eigen tempo volgen. De rijinstructeur opleiding is kort en dynamisch en zeer op de praktijk gericht. Normaliter moet je in staat zijn om tussen de vier en de zes maanden de opleiding met goed gevolg af te leggen. Vervolgens is het een kwestie van een auto kopen, die om laten bouwen en leerlingen werven. Gemiddeld genomen kost de rijinstructeur opleiding zo rond de drie mille. Vaak kun je dit in termijnen voldoen en wordt een bedrag per maand afgesproken. Deze opleiding heb je als dagopleiding, als avond opleiding en als zaterdagopleiding. Daarnaast is er nog de thuisstudie, waarbij je geholpen wordt door een online coach. Uiteraard duurt het bij de een opleiding wat langer dan bij de ander, uiteindelijk zijn alle varianten gewoon goed en ben je als je het diploma haalt prima in staat om als rijinstructeur aan de slag te gaan.

Een aangename combinatie van de theorie en de praktijk

Behalve de al genoemde opleidingen is er ook nog een spoedopleiding beschikbaar voor die mensen die graag sneller aan de slag willen. Het traject is dan uiteraard veel intensiever, de rijinstructeur opleiding is een leuke combinatie van theorie en praktijk. De afwisseling is aangenaam. In de eerste fase van de opleiding – vaak competentie verkeersdeelname genoemd wordt jouw kennis getoetst. Want als rijinstructeur dien je uiteraard zelf ook goed op de hoogte te zijn van zaken als de wet- en regelgeving, RVV, theorie, verkeersveiligheid, mobiliteit, verkeer en milieu en verkeersinzicht.

Een verplichte stage is onderdeel van de rijinstructeur opleiding

In de tweede fase staan de didactische vaardigheden centraal. Je leert hoe je een lesprogramma maakt, je maakt kennis met de verschillende typen leerlingen die je in de auto krijgt, de wijze waarop je instructie geeft, de organisatie en de voorbereiding op een les. De derde fase is een verplichte stage bij een erkende rijschool. Heb je ook dit goed doorlopen dan ben je klaar om zelf een rijschool te beginnen of in dienst van een grotere rijschool te treden. De rijinstructeur opleiding is een flexibele en niet dure opleiding die daardoor voor iedereen bereikbaar is.

Omdat je na het halen van het diploma voor jezelf kunt beginnen, houd je steeds een grote mate van flexibiliteit. Het werven van leerlingen is het eerste wat je na het goed doorlopen van de cursus doet. Daarbij kun jij je onderscheiden door de prijs en een (hopelijk) hoog slagingspercentage. Vergeet niet dat de concurrentie best groot is en jij je dus op een bepaald vlak moet zien te onderscheiden. Dit kan bijvoorbeeld ook door de auto die je rijdt zijn. Uiteindelijk is kwaliteit echter altijd de beste reclame. Zorg er dus voor dat je een hoog slagingspercentage haalt. En de hoogste slagingspercentages voor de opleiding vind je bij De VerkeersAcademie.