Hoe bespaar ik geld bij een BPM-aangifte

Category: Diverse Auto

Wat is de BPM en waarvoor is hij eigenlijk nodig? Zodra je een auto of een motor uit het buitenland koopt, ben je verplicht een BPM-aangifte te doen. De BPM staat voor Belasting personenauto’s en motorrijwielen. Tegenwoordig moet je de BPM-aangifte zelf doen. Verder is het goed om te weten dat je altijd een aangifte moet maken, ook al moet je niets betalen. Zonder aangifte krijg je geen Nederlands kenteken en zul je hem niet mogen rijden. In deze blog lichten wij toe hoe je geld kunt sparen bij de BPM-aangifte.

BPM berekenen

Het is belangrijk om te weten dat je de BPM op verschillende manieren kunt berekenen. Het eindresultaat verschilt dan ook, vaak is dit verschil groot. Bij 2 kopers van een en hetzelfde auto, kan het zijn dat de ene veel meer gaat betalen dan de andere. Met de juiste manier van berekenen kun je dus veel geld sparen.

Hoe bespaar ik?

Om de meest goedkoopste BPM te berekenen kun je professionals inschakelen die voor jou de voordeligste BPM berekenen. Het is niet gemakkelijk en zonder ervaring kun je gemakkelijk fouten maken. Deze professionals besparen dan door de juiste combinaties van berekeningswijzen en afschrijvingen te combineren. Dit doen ze onder ander door het meest voordeligste BPM-jaar te kiezen voor hun berekening en niet het meest recente. Veel mensen weten niet dat ze niet de meest recente BPM-formule moeten gebruiken. Daardoor betalen ze vaak meer. Omdat de BPM-formule bijna elk jaar verandert, kun je zelf kiezen op welke manier je het doet. Je mag natuurlijk niet zomaar elk jaar gebruiken. Dit hangt ook van het auto, dat je koopt, af. Kijk hier op het datum van de eerste toelating in het buitenland en het huidige datum. Elk jaar dat tussen deze twee datums zit, mag gebruikt worden in je berekening.

Ook belangrijk

Deze methode van berekenen kun je niet voor elke auto gebruiken. Elke BPM-berekening is uniek. Zo kun je bij een oud auto bijvoorbeeld op de BPM afschrijven. De berekening van hierboven is namelijk voor een nieuw auto. Bij een oud auto wordt hier een stukje van afgetrokken. Je moet bij het berekenen dus op veel kleine details letten. Als je nog altijd onzeker bent kun je nog altijd zoals al vermeld, voor een professional kiezen.

Lees meer op automotiveimport.nl

Tags: