Je auto particulier verkopen?

Category: Diverse Auto

Je auto particulier verkopen?

Er zijn meerdere manieren om je auto te verkopen zoals bijvoorbeeld via een advertentiesite, een bedrijf of simpel met een te-koop bordje. Elke manier kent weer zijn voor- en nadelen.

Een van de nadelen bij het verkopen van je auto aan een particulier is dat je waarschijnlijk bestookt wordt met mail en telefoon van mensen die je auto voor een prikkie willen komen halen. Wees er dus op voorbereid dat je met veel van deze ‘spam aanvallen’ te maken zult krijgen. Met name is Marktplaats de plek waar koopjesjagers rondscharrelen.

Mocht je een serieuze koper treffen die graag een afspraak met je maakt om eens naar de auto te komen kijken dan moet je er ook rekening mee houden dat de auto binnenstebuiten wordt gekeerd. Mensen zoeken graag naar kleine dingentjes waarop ze kunnen onderhandelen en op die wijze argumenten hebben om toch iets van de vraagprijs af te kunnen krijgen. Wees op deze zaken voorbereid en ga daarom bewust iets hoger met de prijs zitten. Bijna niemand krijgt de prijs voor de auto die ze er voor vragen tenzij je een echte liefhebber treft.

Een auto verkopen aan een bedrijf is een stuk eenvoudiger dan de auto te verkopen aan de particulier. Het bedrijf zal er een rondje omheen lopen en even onder de motorkap gluren. Vervolgens krijg je een prijs te horen die een stuk lager is dan wat je er particulier voor had kunnen krijgen. Daarentegen ben je wel meteen verlost van je auto en heb je geen last van die lastige kopers die het onderste uit de kan halen en mogelijk nog eens terug aan de deur kunnen komen als er achteraf toch een klein mankement opduikt.

Er zijn nog veel meer methode om je auto snel en effectief te verkopen waarbij ook weer voor –en nadelen horen. Daarom nodigen we je graag uit op onze website om je tevens van goede tips te kunnen voorzien waardoor je goed bent geïnformeerd en meer voor je auto terugkrijgt!

Tot snel bij http://particulier-autoverkopen.nl/

Tags: