Met deze tips ben jij straks de gelukkige eigenaar van een gebruikte auto

Category: Diverse Auto

Een auto kopen kan erg spannend zijn. Misschien is het wel je eerste! Eerste auto of niet, uiteraard wil je je geld goed besteden en geen kat in de zak kopen. Het is dan ook verstandig je vooraf goed te oriënteren. Auto gevonden? Kijk dan of er meerdere auto’s van dit merk en type te koop staan en wat ze daarvoor vragen. Zo weet je of de prijs goed is. Door je vooraf goed te oriënteren, kun je een weloverwogen keuze maken en ben je op de hoogte van de markt.

Ga de auto bekijken

Wanneer je een auto hebt gevonden, is het uiteraard verstandig deze eerst te gaan bekijken. Heb je helaas weinig verstand van auto’s? Neem dan iemand mee die er wat vanaf weet. Deze persoon kijkt vaak nét even wat anders naar de auto en kan je neutraal adviseren. Je eerste indruk is vaak erg belangrijk. Heb je bij voorbaat al geen goed gevoel bij de auto of de verkoper? Laat de koop dan maar zitten. Wel een goede eerste indruk? Vergeet dan niet te vragen om een proefrit. Zo weet je hoe de auto rijdt en hoe deze op de weg ligt. 

Officiële gegevens checken

Koop je je auto bij een particulier, dan is het verstandig om de officiële gegevens te checken. Controleer op het kentekenbewijs het voertuignummer of chassisnummer. Deze moet overeenkomen met het ni,,er onder de motorkap. Vraag de verkoper ook naar het onderhoud en kijk deze na in het onderhoudsboekje. Eventueel kun je de gratis dienst van de RDW gebruiken om de gegevens van de auto op te vragen (datum laatste tenaamstelling, aantal eigenaren en APK-datum).

Auto kopen bij een BOVAG autobedrijf

Het is aan te raden je auto te kopen bij een autobedrijf met het BOVAG keurmerk. Ook voor een gebruikte auto in Emmen, kun je bij een BOVAG autobedrijf terecht. BOVAG staat voor zekerheid en garantie. Bij een BOVAG autobedrijf heb je dan ook meer zekerheden met betrekking tot de garantie en service, dan wanneer je de auto particulier of bij een handelaar koopt. De auto is vaak net even wat duurder, maar de service is er dan ook naar. Blijken er binnen de garantieperiode verborgen gebreken te zijn, dan kunnen deze kosteloos in de garantieperiode voor je hersteld worden.

Zeker zijn van je zaak

Laat je niet ompraten door de verkoper. Bepaal zelf of jij de tweedehands auto wilt kopen of niet. Voel je nergens toe verplicht, ook al heb je een proefrit gemaakt. En wil je er nog even over nadenken? Vraag dan wat meer tijd. De aankoop van een auto is immers een flinke investering, waar je helemaal achter moet staan.