Op pad met de camper

Category: Diverse Auto

Reizen met de camper is voor velen een droom die uitkomt. Niet alleen kun je gaan en staan waar je wilt, ook heb je altijd je slaapplaats bij je. Helaas is een camper erg duur, waardoor zelen deze droom al in duigen zien vallen. Toch kun je ook goedkoper een camper aanschaffen. Koop in plaats van een nieuwe, een gebruikte camper. Dit tweedehands model kan vaak nog jaren mee en als je hem goed laat nakijken en opknappen, ga je met een gerust hart op vakantie met de camper dit jaar.

De voordelen van een camper vakantie

Een camper staat vrijwel gelijk aan vrijheid. Je kunt immers gaan en staan waar je maar wilt. Je hoeft geen camping van tevoren te boeken en dat is erg fijn, want is de camping niet naar je zin? Dan pak je de spullen weer in en rijd je lekker door naar de volgende camping. Staat het weer je niet aan? Dan rijd je toch gewoon een beetje verder, op zoek naar beter weer. Doordat je je eigen slaap- en woonruimte mee hebt, hoef je niet steeds je koffers in en uit te pakken. Je kleren liggen immers gewoon netjes opgevouwen in de kastjes van de camper. Ook heb je geen last van rugpijn na het ontwaken, iets wat vaak voorkomt bij vakantie bedden. Je hebt immers je eigen bed mee. Een ander groot voordeel van een campervakantie, is de reis zelf. Doordat de passagiers onderweg gewoon aan een tafel kunnen zitten en een spelletjes spelen of wat kunnen knutselen, is de reis voor hen een stuk comfortabeler. En daarmee ook voor jou als bestuurder. Je hebt immers geen last van zeurende kinderen.

Welke camper kopen?

Wanneer je een camper gaat kopen, zijn er een aantal dingen die je moet weten. Er zijn verschillende soorten campers. Je hebt een integraal camper, waarbij de camper en cabine één zijn. De ruimte wordt dan dus optimaal benut. Je hebt ook een alkoof camper. Deze heeft een uitbouw boven de cabine, waar extra slaapplaatsen zijn. Deze biedt dus meer ruimte. De half-integraal camper is eigenlijk een combinatie van die beide soorten. De ruimte boven de cabine is een stuk kleiner en daardoor vangt de camper minder wind. Door de kleinere ruimte zit hier vaak geen bed, maar dient dit als opslag en dat betekent natuurlijk minder slaapplekken en minder ruimte. Je kunt ook met de buscamper op vakantie. Deze is een stuk kleiner, maar daardoor wel makkelijker om mee te rijden en ook het parkeren is een stuk eenvoudiger. Ideaal wanneer je met z’n tweeën weggaat.

Tweedehands camper kopen

Nieuwe campers zijn vaak erg duur. Zeker wanneer je een camper voor een vakantie met het hele gezin koopt. Een tweedehands camper is dan zeker geen slecht idee. Er zijn verschillende camperbedrijven die gebruikte campers aanbieden tegen scherpe prijzen. Door deze goed na te laten kijken, kun je voor een mooie prijs toch genieten van zo’n heerlijke camper vakantie.