Tips om makkelijk en snel een tankstation te vinden

Category: Diverse Auto

Je bent lekker aan toeren in jouw autootje, genietend van het weer, als je er ineens achter komt dat het rode lampje van de tank brand. Dan is een tankstation absoluut nodig. Het wel zo handig als je direct weet waar de dichtstbijzijnde tankstation is. Meestal is die wel makkelijk te vinden. Maar stel dat je op een plek bent, waar je normaal gesproken nooit komt en je bent zoekt naar een tankstation, dan is heb je een probleem. Je kan het natuurlijk aan voorbijgangers vragen, maar dat neemt veel tijd in beslag en bovendien heb je niet altijd het geluk dat er mensen over straat lopen op de plek waar jij je bevindt.

Mij is het ook overkomen. Ik zocht een tankstation in Doetinchem. Nu ben ik daar niet vaak te vinden en ik moest echt zo snel mogelijk een tankstation vinden. Het eerste waar je aan denkt, is om natuurlijk je mobiel erbij te halen en te zoeken naar een tankstation.  Dit deed ik met de app sygic. Een app die je de weg wijst en waarbij je zeker weet dat het je de dichtstbij zijnde tankstation laat zien. Althans dat dacht ik. In veel gevallen werkt het (ik ben door heel Europa gereden met de hulp van deze app), maar niet op alle plekken geeft Sygic de dichtstbijzijnde tankstation aan. Waarschijnlijk, omdat niet alle station in deze app geregistreerd staan.

Uiteindelijk was het toch Google dat mij hielp bij het vinden van een tankstation. Je kan een zoekopdracht in de Google zoekmachine invullen, maar nog makkelijker is om dit te doen aan de hand van Google Maps. Maar goed ik had natuurlijk ook gewoon een tankstation in Enschede (mijn woonplaats) kunnen opzoeken, voordat ik vertrok van huis. De les die ik heb geleerd: Google redt je altijd in nood. Nee gekkigheid natuurlijk, de echte les is: voorbereiding is goud, voordat je de weg op gaat.

Tags: