Top 3: zuinigste kleine auto’s

Category: Diverse Auto

Anno 2019 is het verbruik van een auto belangrijker dan ooit tevoren. Elektrische auto’s komen in steeds grotere getalen op de markt. Toch kan je ook nog steeds voor een hybride of benzine auto kiezen waarbij het verbruik je zal verbazen. Op basis van onderzoek van de ANWB is er een lijst opgesteld met de zuinigste auto’s in hun segment. In onderstaande blog lees je welke drie kleine auto’s het zuinigst zijn.

Met de stijgende benzineprijzen is tanken natuurlijk geen pretje. Het wordt al leuker als je een auto rijdt die makkelijk boven de 1 op 20 rijdt. Heb jij ook geen zin meer om elke week bij het tankstation te staan en ben je op zoek naar een nieuwe, zuinige auto? Dan zijn onderstaande opties misschien iets voor jou.

Toyota Yaris 1.5 Hybrid

Fier op nummer één staat de Toyota Yaris 1.5 Hybrid. Afhankelijk van welke uitvoering je kiest kan het gebruik oplopen tot bijna 1 op 30. Met een tankinhoud van 36 liter kom je met de Yaris een heel eind. Aangezien Toyota bekend staat om hun zuinige hybride auto’s is het dus ook niet gek dat zij met een straatlengte afstand op nummer één staan.

Naast dat de Toyota Yaris 1.5 Hybrid erg zuinig is, is het natuurlijk ook een ideale stadsauto. Alhoewel hij niet heel groot is, is hij toch verrassend ruim vanbinnen en is hij van bijna alle gemakken voorzien.

Suzuki Celerio 1.0

Op de tweede plaats staat de Suzuki Celerio 1.0. Met een verbruik van bijna 1 op 28 bepaald geen grootverbruiker. Het bijzondere aan de Suzuki Celerio is dat deze, in tegenstelling tot de Toyota Yaris 1.5 Hybrid, geen hybride is. De Suzuki Celerio rijdt volledig op benzine. Met een tankinhoud van 35 liter rijd je gemakkelijk van Groningen naar Maastricht en weer terug. Sterker nog, in het meest ideale geval heb je zelfs nog ruim een kwart tank over.

De Suzuki Celerio is de ideale auto als je een zuinige auto zoekt, maar toch nog niet klaar bent voor de overstap naar hybride.

Fiat Punto Evo 0.9 TwinAir Pop

Op de derde plaats vinden wij de Fiat Punto Evo 0.9 TwinAir Pop. Met een verbruik van ongeveer 1 op 26 ook zeker geen verbruik om je voor te schamen. Met een tank van 45 liter kom je met deze Punto Evo heel ver.

De Punto Evo is bovendien niet alleen een erg zuinige auto, hij is ook nog eens vrij sportief. Met een vermogen van 101 pk en een topsnelheid van 180 kilometer per uur kan je erg veel plezier met deze auto hebben zonder dat je om de zoveel kilometer bij het tankstation staat.