Waarom privé lease interessant is

Category: Diverse Auto

De private lease sector opent momenteel een heleboel nieuwe deuren in de automotive branche. Er is hierdoor niet alleen meer mogelijk in de dienstverlenende sectoren maar ook voor de consument is er veel meer mogelijk.

privatelease

Private Lease, de toekomst van auto rijden.

Het grootste voordeel van de privé lease is misschien wel dat iedereen tegen elk budget een nieuwe en veiligere auto kan rijden. Laten we eerlijk zijn, voorheen moesten de minder rijken onder ons vaak genoegen nemen met een tweedehands auto of een kleine goedkope auto van onder de 10.000. Veel mensen namen hier leningen voor en staken zich in de schulden.

Met de nieuwe vorm van private lease is dit niet meer nodig. Je kunt namelijk tegen elk budget een auto leasen. Hoe rijk of arm je ook bent, er is altijd een lease auto binnen jouw budget te vinden.

Andere voordelen.

Andere voordelen van deze manier van leasen zijn. Dat je een soort van auto abonnement hebt. Hierdoor rijd je in een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Met alle bijkomstige voordelen die in de prijs inbegrepen zitten zoals: De belastingen, het onderhoud en zelfs vervangend vervoer wanneer je auto naar de garage moet voor een reparatie.

Hoewel je dit abonnement afspreekt voor een bepaalde looptijd en een aantal kilometers. Kun je dit abonnement indien nodig vanwege financiële redenen, wel opzeggen. Er is namelijk een private lease keurmerk in het leven geroepen die de consument beschermt tegen te dure leaseauto’s maar ook tegen het feit dat er in die paar jaar wat kan veranderen in je financiële situatie waardoor het niet meer mogelijk is om  een lease auto te betalen.

In dat geval wordt het verschil berekend met de prijs die je zou betalen wanneer je een lease auto korter zou leasen.

Lease bedrijven.

Private lease kent nog veel meer voordelen. Voor een goed overzicht van bedrijven die deze private lease vorm aanbieden kijk je op deze website.

Naast de grote leasemaatschappijen Just lease en Leaseplan is er ook de maatschappij Privatelease.com die erg goede auto’s voor een betaalbare prijs aanbied. En dus zeker de moeite waard is om even te kijken.

Het verschil met kopen of leasen is dat je bij kopen een groot bedrag moet kunnen neerleggen voor de aanschaf van de auto. Bij private lease betaal je alleen voor het gebruik van de auto voor de van te voren afgesproken periode. Hierdoor blijft de restwaarde voor de leasemaatschappij en kun jij goedkoper auto rijden dan wanneer je de auto zelf zou kopen.

Natuurlijk kun je ook een auto kopen en hem dan op tijd verkopen om er een mooie restwaarde prijs voor te krijgen. Hier dien je dan wel op te letten en hiernaast dien je ook zelf nog de nodige onderhoud en andere zaken zoals verzekeringen en belastingen zelf te betalen.

In de meeste gevallen is leasen goedkoper dan kopen.