Wanneer je moet leasen en wanneer niet

Category: Diverse Auto

Het is voor veel mensen erg belangrijk om over een auto te beschikken. Dit kan verschillende redenen. De voornaamste reden dat de meeste mensen een auto nodig hebben is om naar hun werk te komen. Dat is niet zo gek aangezien het in Nederland heel normaal is om meer dan een uur onderweg te zijn naar je werk. Dit soort afstanden kun je vaak niet zo snel afleggen met het openbaar vervoer. Daarom hebben veel mensen een auto nodig in hun dagelijks leven. Wel kan het verschillend zijn op welke manier zij ervoor zorgen dat zij een auto tot hun beschikking hebben. In deze tekst vind je meer informatie over één van deze manieren.

Verschillende manieren om in een goede auto te kunnen rijden

Er zijn dus verschillende manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je een auto tot je beschikking hebt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om simpelweg een auto te kopen. Dit is vaak de beste keuze voor mensen die van plan zijn om lang in dezelfde auto te rijden. Als je de auto helemaal op wilt rijden of in ieder geval jarenlang wilt gebruiken, is het slim om een auto te kopen. Voor mensen die het leuk vinden om na een aantal jaren in een auto gereden te hebben weer het nieuwste model te rijden, is het vaak wel een goed idee om voor een andere mogelijkheid te gaan dan het kopen van een auto. Zij kunnen dan het best een auto leasen. Dat komt doordat je hierbij gebruik kunt maken van verschillende voordelen en weer snel in een nieuwe auto kunt rijden. Wel is het van belang dat je weet dat er verschillende soorten lease zijn. Je kunt namelijk kiezen uit financial lease en uit full operational lease.

Wat houdt financial lease in?

Je kunt er dus voor kiezen om voor financial lease te gaan. Hierbij koop je eigenlijk een auto op afbetaling. Je betaalt namelijk een maandelijks bedrag, maar de auto is wel direct van jou. Het is bijvoorbeeld handig om dit te doen als je zzper bent. Dat komt omdat de kans dan groot is dat je liever maandelijks een klein bedrag betaalt dan in één keer de hele prijs van de auto. Het is dan ook niet gek dat financial lease zzp populair is. Lijkt deze vorm van het leasen van een auto je nou iets? Dan kun je op het internet financial lease berekenen zodat je weet hoeveel het jou zal kosten om een bepaalde auto aan te schaffen door middel van financial lease.

Wat houdt full operational lease in?

Ook is het mogelijk om voor full operational lease te kiezen. Hierbij koop je de auto niet en is deze dus ook niet van jou. Het is wel zo dat je de auto altijd mag gebruiken, maar je hebt een bepaald aantal kilometers dat je jaarlijks mag rijden. Dit klinkt misschien niet erg aantrekkelijk, maar het grote voordeel van deze vorm van leasen is het feit dat je enkel de brandstof hoeft te betalen. De verzekering, het onderhoud en de wegenbelasting zijn voor het leasebedrijf.