Wat kun je doen om veiliger met auto’s om te gaan

Category: Diverse Auto

Veilig omgaan met auto’s begint bij jezelf. Je bent een verkeersdeelnemer zodra je uit de deur stapt. Vanaf dat moment ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en dat van anderen. Hieronder vind je 4 tips voor het veilig omgaan met auto’s, zoals het zorgen van aanrijdbeveiliging (dit kan via vangrails.com) en hoe je ervoor zorgt dat je je auto op de juiste wijze controleert. 

Veilige werkomgeving

Heb je een eigen onderneming? Overgroot deel van de werkende Nederlanders neemt de auto naar het werk. Jouw personeel is daar waarschijnlijk geen uitzondering van. Als het gaat om veiligheid rondom auto’s, is het dus belangrijk te bedenken hoe jouw parkeerterrein en oprit veilig is voor iedereen. Met een goede aanrijdbeveiliging buiten kun je niet alleen schade voorkomen, maar bescherm je ook je werknemers. Aanrijdbeveiliging zorgt er namelijk voor dat het duidelijk en helder is hoe het verkeer moet rijden op het buitenterrein. Zo zet je de routes vast die automobilisten moeten volgen en weten de werknemers die te voet of fietsend zijn, waar ze alert moeten zijn voor de automobilisten. 

Niet rijden zonder geldig rijbewijs

Dit klinkt wellicht heel logisch en vanzelfsprekend, maar het is wel van uiterst belang voor veilig weggebruik. Het komt nog regelmatig voor dat automobilisten zonder (geldig) rijbewijs de weg op gaan. Dit is tegen de wet en daarom dus ook strafbaar. Het maakt in dit geval niet uit of je simpelweg nog rijlessen aan het volgen bent of dat je rijbewijs is ingevorderd. Als je zonder rijbewijs deelneemt aan het verkeer kun je een gevaar of belemmering vormen voor het verkeer. 

Blijf geconcentreerd en betrokken bij het verkeer

Op automatische piloot rijden is extreem verleidelijk op lange, rechte wegen. Om elke dag dezelfde route te nemen neig je te denken dat je je concentratie niet echt meer nodig hebt om veilig thuis of op werk te komen. Het is echter een grote fout om te denken dat dat waar is. Na een flinke regenbui is die ene o zo bekende bocht in eens glad en moet je wat langzamer rijden dan je gewend bent. Als je niet oplet, kun je een gevaar vormen voor jezelf en andere weggebruikers. 

Regelmatig checken 

Veiligheid begint bij de basis. Zorg goed voor je auto door regelmatig de banden, wielen motorkap, velgen, ruiten, remmen, accu, toerental en andere belangrijke onderdelen van de auto te checken. Als je niet weet hoe je dit zelf kunt checken, kun je je auto naar een garage in de buurt brengen voor een controle. 

Tags: