Welke autotrends zien we in 2019?

Category: Diverse Auto

het jaar is alweer in volle gang en dit gaat altijd gepaard met nieuwe trends. Ook binnen de auto industrie zullen nieuwe ontwikkelingen hun intrede doen. Verduurzaming en milieu zijn zeker belangrijke aspecten die ook binnen de auto industrie een centrale rol gaan spelen. Er zullen nieuwe auto’s op de markt komen en nieuwe technieken toegepast worden. Ook het leasen van een auto is iets wat steeds vaker gebeurd.

Shortlease is het nieuwe kopen
In 2019 zal het leasen van een auto ook weer steeds populairder worden. Naast private lease en zakelijk leasen, raken steeds meer mensen bekend met shortlease. Het voordeel hieraan is, dat je niet voor langdurige tijd aan een contract vast zit. Het is maandelijkse opzegbaar, wat je daardoor de mogelijkheid biedt om altijd van auto te wisselen mocht het niet bevallen. Net als bij elke andere leasesoort zijn de reparatie- en onderhoudskosten bij de prijs inbegrepen. Je komt zo dus nooit voor onverwachte kosten te staan!

Duurzaamheid op nummer 1
Net als in 2018, staat dit jaar duurzaamheid binnen de auto industrie erg centraal. Er zullen dit jaar dan ook veel nieuwe elektrische auto’s hun intrede doen. Veel mensen overwegen ook vaker om een elektrische auto aan te schaffen. Deze trend zal zich de aankomende jaren hoogstwaarschijnlijk alleen maar verder voortzetten. Zo is de Tesla Model 3 een echte eye-catcher. De auto is volledig elektrisch, dus brandstof hoeft nooit meer getankt te worden. Daarnaast is het dak compleet van glas, wat een zeer ruimtelijk gevoel geeft.

Klein maar fijn
We zien dat ook de kleinere modelletjes steeds vaker rondrijden in Nederland. Deze auto’s worden ook wel ideale stadsauto’s genoemd, omdat ze door hun formaat makkelijk te parkeren zijn. Daarnaast zijn deze auto’s ideaal voor jongeren die net hun rijbewijs hebben gehaald. De auto’s zijn namelijk erg zuinig en hebben niet veel benzine nodig. Bovendien bedraagt de wegenbelasting en de autoverzekering ook niet zoveel in de maand. Daar staat tegenover dat de kleine auto’s niet altijd heel goedkoop zijn in de aanschaf, maar short lease zou daar een oplossing voor kunnen zijn.

Veiligheid boven alles
Er worden hoge boetes uitgegeven voor smartphone gebruik tijdens het rijden. Het is zeer gevaarlijk en er kunnen nare ongelukken van komen. De nieuwe modellen beschikken dan ook vaak moderne veiligheidssystemen. Deze systemen moeten er voor zorgen dat, wanneer een dergelijke situatie zich voordoet, de veiligheid vooropstaat. Zo heb je nu het Pre Safe Plus systeem, dat auto’s detecteert die niet op tijd kunnen uitwijken. Er worden dan lichtsignalen afgegeven, gordels worden strakker aangetrokken en de bestuurdersstoel wordt automatisch aangepast.

Tags: