Welke mensen er voor private lease moeten kiezen

Category: Diverse Auto

Private lease wordt steeds populairder. Hier liggen een aantal redenen aan ten grondslag. Dit heeft vooral te maken met het kostenplaatje. Een nieuwe auto kopen is dure aangelegenheid. Ook is als het een occasion gaat. Een goede tweedehands auto kost immers al snel 4.000 – 5.000 euro. Dat is lastig kopen als je dat geld niet op de plank hebt liggen. Je kan ervoor kiezen om een oude auto te kopen voor een lager bedrag. Echter kleven daar wel risico’s aan.

Als je eenmaal autobezitter bent loop je tegen een aantal zaken aan. Het is namelijk niet goedkoop om een auto te hebben. Naast wegenbelasting betaal je verzekering. Daarbovenop komen onderhoudskosten. Kortom, het is een dure aangelegenheid.

private lease

Als je gen grote spaarpot hebt

Bij private lease is het een heel ander verhaal. Het is niet nodig om een grote hoeveelheid geld in één keer te betalen. Je betaalt immers een maandbedrag. In dit bedrag zit de verzekering en de wegenbelasting. Last but not least betaal je geen extra geld voor het onderhoud. Deze kosten zitten ook in het maandbedrag. Private lease is dus ideaal voor mensen die geen grote spaarpot hebben en het bespaart je gedoe bij de garage.

Het maandbedrag wordt door een aantal factoren bepaalt

Het maandbedrag is afhankelijk van het type auto en de contractduur. Wil je graag in een Audi rijden? Voor status betaal je. Het maandbedrag zal hoger uitvallen dan wanneer je in een Fiat 500 rijdt. Dit geldt ook voor de contractduur. Als je voor 12 maanden een contract afsluit betaal je meer dan bij een contract van 36 maanden. Ook het aantal te verwachten rijdende kilometers speelt een rol. Hoe meer kilometers je verwacht te rijden hoe hoger het bedrag uitvalt wat iedere maand wordt afgeschreven.

Private lease is interessant

Kortom, heb je geen grote spaarpot en geen zin in gezeur bij de garage? Koop dan geen auto maar kijk of er een interessante private lease aanbieding is. Je betaalt dan een maandbedrag die waarschijnlijk prima te betalen is. Daarbij is het voordeel dat de auto die je krijgt er als nieuw uitziet.

Tags: