Zo kunt u de beste dashcam kopen

Category: Diverse Auto

Tegenwoordig is het zo dat de meeste mensen er voor kiezen om een dashcam in hun auto te laten plaatsen. Ze weten ook bijzonder goed waarom. Het voorzien van een dashcam in de auto zorgt er namelijk voor dat u bij een ongeval altijd over onweerlegbaar bewijsmateriaal beschikt. Dat was vroeger eigenlijk ondenkbaar. Om er zeker van te zijn dat de beelden die u ter beschikking heeft echt goed bruikbaar zijn is het echter van cruciaal belang om met een aantal zaken rekening te houden bij het aanschaffen van een bepaalde dashcam. Wilt u ook uitsluitend genoegen nemen met de beste dashcam op de markt? Laat de informatie welke is terug te vinden op deze pagina u dan helpen bij het maken van uw keuze!

De opnamekwaliteit, echt van cruciaal belang

De beste dashcam kopen kan enkel en alleen wanneer u kiest voor een exemplaar welke over een zo optimaal mogelijke opnamekwaliteit beschikt. In principe geldt tegenwoordig dat een dashcam steeds over een minimale resolutie dient te beschikken van 720p. Dit staat gelijk aan 1280 bij 720 pixels. Wilt u echter de beste dashcam kopen? Dan kijkt u maar beter in de richting van een exemplaar van 1920 bij 1080 pixels. Ondanks het feit dat de opnamekwaliteit van ongelofelijk groot belang is, is het zo dat menig aantal dashcams nog over een behoorlijk aantal extra interessante functionaliteiten beschikken. Denk hierbij onder meer aan:

  • Het automatisch uit beelden filteren van mist;
  • De aanwezigheid van 3d noise reduction;

Wist u bovendien dat er naast bovenstaande ook dashcams op de markt zijn terug te vinden die over een automatische beeldstabilisatie beschikken? In het bijzonder voor mensen die vaak met hun auto over een hobbelig terrein rijden kan deze functionaliteit ongelofelijk belangrijk zijn. Het spreekt voor zich dat de beste dashcam deze functie absoluut aan boord moet hebben! Het merendeel van de dashcams hebben tegenwoordig in ieder geval de mogelijkheid om zowel foto’s te maken als (duidelijke) beelden te schieten.

Het belang van een zo groot mogelijke kijkhoek

Een tweede zeer belangrijk punt waar u rekening mee dient te houden heeft betrekking tot de kijkhoek waar de beste dashcam over dient te beschikken. Des te groter deze kijkhoek is, des te meer de dashcam van uw keuze uiteraard kan zien en dus ook opnemen. Een kijkhoek van 140 graden wordt aanzien als standaard. Dit gezegd zijnde is het zo dat tegenwoordig toch vooral een kijkhoek van 170 graden voor het maken van bredere opnames wordt aangeraden. Verschillende dashcams beschikken tegenwoordig zelfs over een speciaal meldingssysteem welke aangeeft wanneer u zich buiten de eigen rijstrook bevindt. Wilt u alleen maar genoegen nemen met de beste dashcam op de markt? Dan zult u wellicht ook graag de beschikking willen hebben over deze geweldige functie!

Nightvision, eveneens onmisbaar bij de beste dashcam?

Last but not least, heel wat mensen moeten, bijvoorbeeld voor hun werk vaak ‘s nachts rijden. Dat hoeft geen probleem te zijn, alleen komt het vaak voor dat een dashcam bij donkere omstandigheden geen duidelijke beelden kan maken. De aanwezigheid van nightvision kan daar gelukkig verandering in brengen. Wilt u ook echt kiezen voor het kopen van de beste dashcam die u zich maar kunt inbeelden en bent u iemand die vaak ‘s avonds of ‘s nachts de baan op moet? Dan is een dashcam met nightvision kopen voor u ongetwijfeld een aanrader.

Nieuwsgierig naar wat voor jou de beste dashcam is? Kijk op www.dashcams.eu voor meer informatie.

Tags: