Bescherm je tweedehands auto met een Tracker

Category: Diverse Auto

Bescherm je tweedehands auto tegen diefstal met het GPS volgsysteem. Je kunt dan ook dagelijks een GPS locatie ontvangen of Google Maps links per sms. De GPS trackers met simkaart zijn heel geschikt voor bedrijfsvoertuigen.

Verschillende merken kunnen functioneren met een GPS tracker, en de simkaart is ontworpen om met je mobiel verbinding te maken. Houd er wel rekening mee dat niet altijd de service van een provider op deze dienst is ingericht. Ga dat van te voren altijd even na welke provider je het beste kunt nemen. De simkaart zal nooit verlopen en het tegoed op de simkaart is 365 dagen geldig. GPS trackers weten altijd waar je auto zich bevindt, het zijn apparaten die je overal ter wereld kunt gebruiken. Ze werken op basis van een GPS signaal, dat is de afkorting van Global Positioning System en werkt met het Global Navigation Satellite System (GNSS) netwerk. De positie of locatie wordt door dit netwerk bepaald van een persoon of voorwerp.

Rond de aarde cirkelen satellieten en maken via microgolfsignalen contact met een GPS apparaat die dat ondersteunt. Ze bevatten de juiste informatie over de positie van het apparaat. De informatie over de locatie wordt voor een gedurende periode opgeslagen zodat je de historische locatie informatie kunt terug lezen. GPS trackers kunnen ook de snelheid, de richting en de route bepalen die de auto heeft afgelegd (track en trace). Alle gegevens worden door de GPS tracker verzameld en opgeslagen of je mobiel verstuurd het via je netwerk naar een externe database. De gegevens zijn op te vragen via een mobiele app of een applicatie. Je kunt ook live locatie gegevens opvragen en dat heet Real Time Tracking. Je ziet bij een Real Time Tracking direct via een mobiele applicatie waar de GPS tracker zich bevindt op dat moment.

Je hebt een GPS tracker nodig wanneer je altijd wilt weten waar je auto zich bevindt. Als je auto bijvoorbeeld gestolen is dan je met een GPS tracker de auto makkelijk opsporen en terug vinden.

Ook als je je auto hebt uitgeleend is dat het geval. Daarom maken steeds meer werkgevers gebruik van deze methode .

Je hebt GPS trackers die kunnen: tot vijf meter de positie van je auto bepalen. Hebben een track en trace functie, ze kunnen ook werken met realtime tracking die continu de positie van de auto kan doorgeven. Ook kan een GEO Fence alarm af gaan wanneer je auto een vooraf ingestelde safezone verlaat, en hebben een snelheidsalarm wanneer je auto snelheid overschrijdt. Je hebt er ook die voorzien zijn van een trilalarm dat afgaat als je auto in beweging komt. Plus waarbij een alarm afgaat als de batterij bijna leeg is. Sommigen zijn zelfs voorzien van een mee luister functie om live mee te luisteren. Tevens hebben sommige GPS trackers een slaapmodus voor de batterij duur. Er is een mogelijkheid om GPS historie tot drie maanden terug op te slaan.

Nog enkele voordelen: GPS trackers kunnen wereldwijd via het GPRS netwerk werken. Hebben een interne GSM/GPRS antenne en kunnen geschikt zijn voor alle auto’s. Ook kunnen ze draadloos en oplaadbaar zijn via USB, een lange stand-by tijd plus een krachtige magneet hebben. Waterproof, en werken met een simkaart zonder abonnement of worden geleverd met gratis app/web applicatie.

Er is altijd informatie bij over het activeren van de sim. Je kunt GPS trackers ook gebruiken voor je motor, boot, aanhanger en zelfs voor je fiets.