Een auto is ideaal voor verschillende doeleinden

Category: Diverse Auto

De auto is het meest populaire vervoersmiddel naar werk. Dat komt omdat de auto gewoon heel praktisch is. Je hoeft je niet houden aan reisschema’s. Daarnaast kan je overal naar toe rijden en ben je niet beperkt door een aantal stations, bus- en tramhaltes. Niet alleen door forenzen wordt de auto gebruikt. Ook voor vakanties naar Frankrijk, Spanje en het Alpengebied wordt de vierwieler ‘uit het vet gehaald’.  Met het vliegtuig gaat de reis sneller. Echter eenmaal ter plaatste ben je minder mobiel. Een auto huren is dan een oplossing. Een voordeel van een huurauto is, is dat je eigen auto veilig thuis in de garage staat. Een nadeel is wel dat je door de huur van een wagen meer kosten hebt tijdens je trip of vakantie.

vw bus

Een voetbaltrip met de auto

Het voetbalseizoen gaat weer beginnen. Dat betekent dat er ook Europese wedstrijden op het programma staan. De Nederlandse clubs vliegen uit richting verschillende landen. Veel fans reizen hun club achterna. Dit gebeurd vaak over de weg. De kosten van een autotrip liggen immers lager dan een vliegreis. Als je met een groepje vrienden erop uit gaat is een busje huren een goede optie. Er passen immers geen zes personen in een Fiat Punto. Bijkomend voordeel: De kilometerstand van je eigen bakkie blijft gehandhaafd. Kortom, en auto is gewoon een heel handig vervoersmiddel die voor veel doeleinden te gebruiken is.

Huren is soms beter dan kopen

Echter is het ook logisch als je ervoor kiest geen auto te kopen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je in een grote stad woont. Alle voorzieningen zijn dichtbij en het openbaar vervoer draait op volle toeren. Een auto is wellicht ook geen goed idee als je door de hoge kosten niet meer kunt rondkomen. Voor de momenten dat je wel een auto nodig hebt is het een goed idee naar autoverhuur te kijken. (Een paar dagen) rijden in een Volvo is dan opeens wel betaalbaar.

Samenvattend: Een auto is een ideaal vervoersmiddel. Een auto kopen is het beste als je frequent rijdt (lees: iedere dag). Daarentegen is een auto huren weer beter als je een eigen auto niet kunt betalen of als je er te weinig gebruik van maakt.

Tags:  ,