Eibach: niets minder dan het beste

Category: Diverse Auto

Het Duitse familiebedrijf Eibach is sinds 1951 een bekende naam in de auto-industrie. Heinrich Eibach begon destijds in Rönkhausen met de productie van stalen veer- en wielophangingssystemen. Eibach is sindsdien uitgegroeid tot original equipment manufacturer (OEM) van verschillende vooraanstaande autofabrikanten – waaronder Lamborghini en Bugatti – en is tevens hofleverancier van veren in de volgende competities:

  • Formule 1
  • NASCAR
  • DTM
  • WRC
  • WTCC

Veel autofabrikanten kiezen voor het onderstel van hun auto’s een instelling die zo veel mogelijk gebruikers aanspreekt, met als gevolg dat het onderstel nergens echt in uitblinkt. Met nieuwe veren kan het rijgedrag van de meeste auto’s dan ook relatief eenvoudig enorm verbeterd worden.

Tip: Remklauwen verven doe je zo! Remklauwen lakken DYI

Het aanbod van Eibach kan op het eerste gezicht echter wat overweldigend zijn. We hebben daarom een kort overzicht voor je samengesteld van hun meest verkochte producten om de keuze voor het juiste materiaal te vergemakkelijken.

Pro-Kit

De Eibach Pro-Kit is de basislijn van Eibach. Hoewel deze veren gericht zijn op de sportieve bestuurder, zijn ze nog steeds comfortabel genoeg voor dagelijks gebruik. Met de Pro-Kit verbeter je niet alleen de wegligging en het stuurgedrag van de auto, maar eveneens de veiligheid: de stijvere veren zorgen namelijk ook voor betere tractie en een kortere remweg.

Uitgelicht: LED kentekenverlichting | Complete upgrade units

De Pro-Kit is daarnaast enkele centimeters korter dan de meeste standaard veren. Dit zorgt ervoor de ruimte tussen het wiel en de wielkast deels geëlimineerd wordt, waardoor de auto niet alleen een agressievere uitstraling krijgt maar ook de aerodynamica – en dus het brandstofverbruik – verbetert.

Tags: