Op deze manier kan jij ook een auto importeren uit Duitsland

Category: Diverse Auto

Heb jij ook voorbij horen komen dat een auto importeren uit Duitsland erg aantrekkelijk kan zijn? Dit klopt zeker, maar desondanks kopen veel mensen hun auto toch in Nederland. Wat de oorzaak hiervan is? De meeste mensen vinden een import auto kopen veel te veel gedoe! Er moet namelijk nog wel veel geregeld worden voordat je de auto echt kunt rijden in Nederland. Zo moet je eerst een auto vinden, deze goed inspecteren en hierna komt het echte werk pas kijken. Zo zal je bijvoorbeeld importkosten moeten betalen, moet de auto vervoerd worden en ook moet de auto hier in Nederland weer gekeurd worden. Dit kost allemaal geld, maar ook veel tijd. Toch blijft een auto importeren uit Duitsland erg aantrekkelijk, als je maar weet hoe je dit moet doen.

Waar vind je nou een mooie Duitse auto?

Een Duitse auto kopen klinkt natuurlijk leuk, maar je moet eerst nog wel een goede auto vinden. Op een Duitse marktplaatswebsite kan je eenvoudig een auto vinden. Het is wel verstandig om eerst goed onderzoek te doen naar de prijzen in Duitsland. Ook in Duitsland geldt natuurlijk: wanneer het te mooi lijkt om waar te zijn, is dit vaak ook echt het geval. Desondanks ben je in Duitsland vaak veel goedkoper uit dan in Nederland. Wanneer je een auto hebt gevonden, zal je deze altijd goed moeten bekijken in Duitsland. Wanneer je dit niet doet, loop je risico op een miskoop. Dit wil je natuurlijk niet, aangezien het dan wel een erg duur grapje wordt. Neem dus altijd de moeite om de auto goed te inspecteren.

Net als in Nederland, kan er ook in Duitsland natuurlijk nog onderhandeld worden over de prijs. Dit is natuurlijk niet zo eenvoudig wanneer je de taal niet spreekt. Spreek jij de taal zelf niet goed? Zorg er dan voor dat je iemand meeneemt die de Duitse taal wel beheerst. Op deze manier maak je veel kans op een betere prijs, want onderhandelen gaat zo een stuk eenvoudiger.

Het invoeren van de auto

Heb je een mooie Duitse auto gekocht? Dan zal je de auto vervolgens moeten invoeren. Hierbij komt het meeste werk kijken. Verdiep je hier dus ontzettend goed in! Blijf je dit erg lastig vinden? Dan kan je dit beter aan een gespecialiseerd bedrijf uitbesteden. Een zeer goed bedrijf hiervoor is bijvoorbeeld Easy Import. Dit bedrijf importeert auto’s voor particulieren. 90% van de auto’s die het bedrijf importeert zijn afkomstig uit Duitsland. Ze weten hier dan ook als de besten hoe ze een auto kunnen importeren uit dit land. Het voordeel van dit bedrijf is dat ze je van begin tot eind kunnen helpen. Ze kunnen je zelfs helpen bij de onderhandelingen wanneer je dit graag wilt. Wanneer je voor Easy Import kiest, dan wordt het importeren wel erg eenvoudig. Dit bedrijf maakt zijn naam dan ook echt waar. Wil jij een auto importeren uit Duitsland en heb je hier hulp bij nodig? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een bedrijf als Easy Import.