Het vinden van de juiste autoverzekering

Category: verzekering

Wanneer je net een nieuwe auto hebt gekocht is het belangrijk dat je deze verzekert voordat je besluit om de weg op te gaan. Je bent namelijk verplicht om een autoverzekering te hebben voordat je de weg op gaat. Doordat het verplichte vaste lasten zijn, kijken veel mensen er niet naar om. Echter zijn er een aantal dingen je moet weten om de juiste autoverzekering te kunnen vinden en deze dingen zal ik in dit artikel met je bespreken.

Verschillende autoverzekeringen

Zoals ik al zei ben je in Nederland verplicht om een autoverzekering af te sluiten voordat je de openbare weg op gaat. Echter zijn er verschillende autoverzekeringen waaruit je kan kiezen, namelijk:

  • Een WA-verzekering. Deze verzekering dekt enkel de kosten van schade die je bij anderen aanricht. Schade aan je eigen auto moet je dus zelf betalen. Het is de ideale verzekering voor de oudere auto’s, aangezien schade aan deze auto het vaak niet waard is om te repareren. Een WA-verzekering is dan ook de minimale autoverzekering die je moet hebben.
  • Een WA+-verzekering. Een WA+-verzekering dekt naast de kosten voor schade bij anderen ook schade die je aan jouw eigen auto hebt, mits het niet jouw schuld is. Schade door diefstal of slecht weer wordt dus vergoed.
  • Een allrisk verzekering. Met deze autoverzekering ben je voor ongeveer alles verzekert.

De prijs

Voor iedereen is de prijs van een autoverzekering anders. De één heeft een hele goedkope autoverzekering en de ander betaalt een stuk meer. Dit komt doordat de hoogte van je premie afhankelijk is van een aantal factoren, waaronder de auto waarin je rijdt, je rijervaring, je geslacht en de plaats waarin je woont. Wat de goedkoopste autoverzekering voor jou is kan ik dus niet zeggen. Wil je dit wel weten? Dan moet je jouw autoverzekering vergelijken en zul je er snel achter komen of je niet te veel betaalt.