Laat jouw auto niet stilstaan in de kou

Category: verzekering

De ANWB kreeg afgelopen weekend al veel meldingen binnen van autorijders die niet heel ver kwamen met hun auto. Beter gezegd: ze kwamen niet eens weg. De reden hiervoor? Hun accu wilde door het koude weer niet meer starten. In alle vroegte waren er veel mensen klaar voor om naar hun wintersportbestemming te gaan. Zij waren er dus klaar voor, maar hun auto helaas niet.

Kou in combinatie met auto’s

Aangezien het komende week nog een stuk kouder wordt verwacht de ANWB dat er nog veel meer auto’s startproblemen zullen hebben. Er wordt dan ook geadviseerd om in ieder geval halverwege de week de auto nog een keer te gebruiken. Dit omdat op deze manier de motor warmgedraaid wordt en de accu opgeladen kan worden. Anders kan je nog weleens voor een koude onaangename verrassing komen te staan als je in het weekend de auto wilt starten.

Sneeuw en ijs op de ruiten

Het is momenteel erg koud en het wordt zelfs nog een stuk kouder. Toch zijn de weersomstandigheden naar verhouding best goed. Het is zonnig en ook nog eens droog. Aankomende week kan er wel sneeuw bijkomen, waar je je goed op moet voorbereiden. Het is handig om in ieder geval een ruitenkrabber en eventueel een schep, bezem of in extreme gevallen zelfs een sneeuwschuiver bij je te hebben. De ANWB verwacht vooral de komende dagen de meeste problemen met auto’s die niet willen starten, waarbij de portieren dichtgevroren zijn of waar de sloten vastgevroren zijn. Hiervoor worden extra Wegenwachten ingezet door de organisatie.

Autoverzekeringen in de kou

Een slippertje in de kou is zo gemaakt. Belangrijk dus om te checken of je nog de juiste autoverzekering hebt. Met je autoverzekering vergelijken via Autoverzekering.nl ben je zeker van de beste en goedkoopste deal voor jouw auto. Als je bijvoorbeeld een WA-verzekering hebt en je botst met je eigen auto tegen een paaltje aan wordt dit niet vergoed. De WA-verzekering dekt namelijk alleen de schade die je aan anderen toebrengt. Je hebt ook nog de WA+ en Allrisk autoverzekering. Lees meer over autoverzekeringen vergelijken op Overstappen.nl. Op deze manier ben je volledig voorbereid op het winterse weer.