Chiptuning van je Volkswagen

Category: Auto Tunen

Interesse om jouw Volkswagen te chiptunen? Lees dan snel verder! Ben jij de trotse eigenaar van een nieuwe Volkswagen? Dan zul je er vast trots en blij mee zijn. Dat is namelijk iedereen die een nieuwe auto, vaak na enkele maanden wachten, eindelijk in ontvangst kan nemen. In alle euforie wordt dan getest of hij lekker rijdt en lekker zit. Wanneer het voldoet dan is de koper helemaal blij. Maar ga nu eens terug in je gedachten naar het moment dat je je aan het oriënteren was op je nieuwe Volkswagen. Je hebt waarschijnlijk het hele internet afgezocht en de nodige folders gelezen om de specificaties te achterhalen. Wanneer je de specificaties die je beloofd zijn nu eens vergelijkt met hoe je auto nu werkelijk rijdt dan zul je tot de ontdekking komen dat er niet veel van klopt. Het vermogen, brandstofverbruik, acceleratie zijn allemaal veel minder dan wat de folder van de dealer beloofd. Daar kun je wat aan doen: je Volkswagen onderwerpen aan chiptuning.

Wat is chiptuning?
De turbomotors van alle moderne auto’s, waaronder je Volkswagen worden aangestuurd door een Electronic Control Unit (ECU). Dit is gewoon een computer waarop de instellingen staan van onder andere de hoeveelheid brandstof, de inspuiting en de turbodruk. Dit kun je met chiptuning laten aanpassen. De software wordt uitgelezen door het bedrijf die de chiptuning uitvoert, aangepast en weer teruggeplaatst op de ECU. Je kunt daarmee voor je Volkswagen een verbeterd vermogen verkrijgen van 25% tot 30%. Kun je dus eindelijk echt sportief gaan rijden met je Volkswagen.

De voordelen van chiptuning
De meeste Volkswagenrijders zullen chiptuning laten toepassen om meer vermogen te verkrijgen. Dit vermogen kun je gebruiken om sneller te gaan rijden. Ook kan chiptuning ervoor zorgen dat je minder brandstof gaat gebruiken. Dit is niet altijd het geval, als ook het vermogen is verbeterd. Daarnaast zal chiptuning ervoor kunnen zorgen dat je auto minder CO² verbruikt en je dus milieuvriendelijker rijdt.