5 tips voor goedkoop onderhoud van je auto

Category: Reparatie

Het houden maar nog meer, het rijden van een auto kost geld. Naast benzine, de gebruikelijke verzekeringen en wegenbelasting is ook het onderhoud niet goedkoop. Daarom staan hieronder 5 tips om te kunnen besparen op de kosten.

1. Van uitstel komt afstel

In dit geval staat afstel voor het compleet ruïneren van je auto. Zodra je merkt dat er iets kapot gaat of een opfrisbeurt kan gebruiken is het verstandig om langs de garage te gaan. Zo verspreid je voor jezelf kosten maar kun je ook de grote kosten voor zijn. Bijvoorbeeld je remblokken vervangen hoeft niet vaak te gebeuren, maar als je dit uitstelt kan het grote gevolgen voor andere omliggende onderdelen hebben die wel veel geld kunnen kosten.

2. Merk-, vakdealer of doe het zelf?

Er is geen duidelijk antwoord op waar je het goedkoopst terecht kunt voor reparaties aan je auto. Bepaal daarom voor jezelf welke extra’s je er graag bij hebt. Zo zal een merk dealer je meer service bieden, zoals een leen auto of werkplek. Als je naar een vakdealer gaat kan dit goedkoper zijn, maar hier kan de kwaliteit van de producten lager liggen waardoor je vaker terug zou moeten gaan. Bel gerust rond naar de prijzen voor een bepaalde reparatie om een goed beeld te hebben.

3. Het oog wil ook wat

Uiteraard is het belangrijk dat je technische onderdelen van een auto goed onderhouden worden. Daarnaast is het voor de uitstraling van je auto belangrijk om bijvoorbeeld kleine deukjes en krassen ook snel te laten fixen, dit kan gelukkig al gauw met spotrepair.

4. De gangbare zaken

Naast de grotere reparaties of zaken waar je technisch verstand voor nodig hebt zijn er ook nog een aantal zaken die je prima zelf kunt aanpassen. Kleine handelingen zoals bandenspanning, ruitenwisservloeistof vervangen en het checken van een oliepeil kun je gemakkelijk zelf doen.

5. Kwaliteit boven kwantiteit

Probeer echter voor je zelf geen besparingen te doen op kwaliteit in reparaties. Het kan beter één keer iets meer kosten en goed gebeuren dan dat je een ongeluk riskeert of vaker terug moet naar de garage. Uiteindelijk kost dat je meer tijd of kan het gevaarlijke taferelen opleveren.