Wat te doen bij autopech?

Category: Reparatie

Je gaat op pad en er gaat een lampje knipperen op het dashboard van je auto. Een van de onderdelen functioneert niet meer goed. Wat te doen bij autopech?

Hoe schakel je de pechhulp in? Bel dan de pechhulpdienst. Je kan tegenwoordig ook online de pech melden. Er zijn in Nederland twee grote, bekende dienstverleners van pechhulp. Daarnaast zijn er nog een aantal andere in Nederland. Van welke aanbieder je ook gebruik wilt maken; zorg ervoor dat het telefoonnummer de pechhulp in jouw telefoon staat, dat spaart zoekwerk en tijd. Dit geldt al helemaal wanneer je in het buitenland bent, waar je op het moment van de autopech misschien geen internet tot je beschikking heeft.

Ondertussen het kader van de verkeersveiligheid

In praktische zin zijn er ook een aantal adviezen om in acht te nemen. Want als je de auto aan de kant zet, doe dit dan op een veilige en logische plek. Uiteraard zoveel als mogelijk aan de rechterkant van het wegdek of liever nog in de berm. En blijf zelf ook aan die kant van de weg, zodat je zelf geen gevaar loopt. Zet de alarmlichten aan en plaats de gevarendriehoek. Uiteindelijk gaat je eigen veiligheid voor alles en is geduld een schone zaak zodra je vermoed dat er iets niet goed is met je auto. Neem dus nooit het risico om met een mogelijke niet in orde auto te gaan rijden, want dit kan voor veel gevaar zorgen.

Pechhulpverzekering

Bij de pechhulpdienstverleners kan je een abonnement afsluiten voor het afnemen van hun diensten. Bovendien kan je je laten verzekeren voor pechhulp als aanvullende dekking binnen jouw autoverzekering. Vrijwel alle verzekeraars bieden dit als extra dekking aan.

In sommige gevallen kan het ook los van uw autoverzekering worden afgesloten. De premie is afhankelijk van o.a. het type auto en leeftijd van de verzekerde. Verdiep je hier in zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan mocht het zover komen dat pechhulp nodig is.

Tags: