De meest voorkomende autopech situaties

Category: Reparatie

Je zit niet te wachten op autopech. Eindeloos langs een drukke weg wachten op pechhulp is niet de favoriete hobby van iedereen. Toch is autopech onoverkoombaar soms en het gebeurt nou eenmaal. Gelukkig kun je deze situaties altijd pechhulp inschakelen van vakgarage. Maar wat zijn de meest voorkomende autopech situaties?

De Lege accu

Je hebt de lichten van de auto per ongeluk aan laten staan. Dit betekent een lege accu. Het overkomt iedereen wel eens. Daarom moet je ook altijd startkabels in de auto leggen. Hierdoor kun je gemakkelijk de auto weer starten door te koppelen aan een auto met een goede accu. Let wel op dat de auto’s elkaar nooit raken! Heb je geen startkabels? Tsja dan is pechhulp altijd nog de uitkomst!

De klapband

Een harde knal! Oeps, een klapband. Dat kan gebeuren, maar zorg er zeker voor dat je snel de auto veilig aan de kant zet. Uiteraard zet je ook de gevarendriehoek nu in. Je kunt zelf het wiel proberen te vervangen met je reservewiel. Heb je deze niet? Dan kun je het opvullen met vulschuim. Maar verklein het risico op een klapband gewoon door regelmatig de banden te controleren.

De motor start niet

Oh jeej! Je hoort alleen een klik bij het omdraaien van de contactsleutel. De motor start niet. Grote kans dat jouw motor toe is aan vervanging of reparatie toe is. Soms lukt het om de startmotor aan de praat te krijgen. Zet de auto in de hoogste versnelling en duw deze zachtjes heen en weer. Lukt je het om de motor draaiende te krijgen? Laat dan alsnog jouw auto goed controleren.

De verkeerde brandstof

Het is misschien dom, maar in alle haast wil het wel eens fout gaan. Je tankt de verkeerde brandstof per ongeluk. Dat kan gebeuren, maar wat nu? De verkeerde brandstof tanken heeft grote gevolgen voor je auto. Start daarom de auto zeker niet en schakel pechhulp in! Heb je toch gereden? Dan moet je zo snel mogelijk naar een garage voor reparatie!

Toch pech? Schakel pechhulp in!

Ben je niet een handige harry en heb je hulp nodig? Dan is pechhulp de uitweg en de oplossing! Met pechhulp van Vakgarage ben je verzekerd van elke keer een goede oplossing tegen een voordelige prijs! Met eventueel vervangend vervoer wanneer dit nodig zit je zeker goed. Schroom je ook zeker niet om pechhulp in te schakelen, maar vergeet ook niet om voorbereid op weg te gaan!