5 tips voor het opknappen van jouw auto

Category: Auto TunenReparatie

Het zou zonde zijn als je jouw auto voor kleine technische problemen of verveling gelijk zou moeten vervangen. Gelukkig zijn er genoeg tips en tricks om je auto op te knappen en netjes te houden zodat hij zeker nog een aantal jaar mee gaat! Denk aan reparatie van de versnellingsbak, nieuwe banden, spuitwerk, motor restauratie of zelfs een sportuitlaat! Wij geven je 5 tips om jouw auto weer als nieuw te maken.

Versnellingsbak problemen oplossen

Versnellingsbak problemen komen helaas vaak voor, maar zijn gelukkig vakkundig op te lossen. Enkele voorbeelden van versnellingsbak problemen zijn defecte of versleten koppelingen, bijgeluiden uit de versnellingsbak (zoals rammelen) en overschakeling bij een maximaal toerental. Het is logisch dat je schrikt als deze problemen je opvallen, maar jouw auto is zeker nog te repareren! Vaak zijn de problemen te wijten aan slijtage of het uitvallen van onderdelen. Het is belangrijk om alert te zijn op vreemde geluiden en abnormale bewegingen in de versnellingsbak zodat de reparatie niet onnodig duur wordt. Dit soort problemen kunnen gelukkig vakkundig worden opgelost voor scherpe prijzen.

Nieuwe autobanden van Dunlop

Om jouw auto weer als een zonnetje te laten rijden zijn Dunlop autobanden zeer aan te raden. Controleer de banden wekelijks op profieldiepte, algemene staat, bandenspannig, schade aan de zijwanden en tekenen van onregelmatige slijtage. Zo voorkom je dat je ongewenst met pech langs de weg komt te staan! De autobanden moeten sowieso vervangen worden wanneer deze lek zijn uiteraard, maar ook wannneer deze versleten zijn en tekenen van veroudering vertonen of beschadigd zijn. Het is raadzaam om je te laten adviseren over de juiste banden voor jouw auto. De Dunlop autobanden staan al ruim 100 jaar symbool voor succes, kennis en innovatie op het gebied van autobanden.

Jouw auto weer als nieuw door spuitwerk

Zitten er krasjes op jouw auto of ben je de kleur helemaal zat? Geef de auto een frisse uitstraling door spuitwerk. Het is mogelijk om enkele onderdelen te laten restaureren en om de hele auto te laten spuiten. Zo is jouw auto weer als nieuw en zijn krasjes en schade verleden tijd. Past een groene auto toch niet meer zo goed bij je? De kleur waar je stiekem al jaren van droomt kan eindelijk realiteit worden. Je kunt nu eindelijk een dieprode auto hebben zónder een nieuwe aan te schaffen! Het spuitwerk van de auto vernieuwen is dus zeker een goede oplossing als je toe bent aan iets nieuws zonder afscheid te nemen van jouw auto.

Tijd voor vernieuwing met de sportuitlaat

Om jouw auto weer helemaal opnieuw uit te vinden is de sportuitlaat natuurlijk een mooie uitvinding. Er zijn veel verschillende soorten sportuitlaten dus je kunt een uitlaat kiezen die het beste bij jouw auto past! Vergeet uiteraard ook niet het stoere race geluid dat je krijgt door een sportuitlaat.  Door de standaarduitlaat te vervangen door een sportuitlaat rijd je weer zelfverzekerd en met trots in jouw auto.

Motor restauratie

Rijd je niet in de auto maar op een motor? Dan hebben we uiteraard ook een tip voor jou. Door motor restauratie hoef je namelijk geen afscheid te nemen van jouw beschadigde motor! Daarnaast is het ook zeker niet altijd nodig om hele onderdelen te vervangen, motor restauratie is mogelijk doordat de beschadigde onderdelen worden hersteld door middel van kunststoflassen. Daarna worden de onderdelen in de gewenste kleur gespoten en is de motor weer als nieuw!

Weer veilig de weg op!

Genoeg redenen om nog géén afscheid te nemen van jouw auto of motor dus! Gelukkig heb je aan enkele aanpassingen of reparaties al genoeg om weer veilig en vol trots rond te rijden. Vergeet niet om altijd advies te vragen als je jouw auto wilt opknappen. Veel veilige kilometers gewenst!