Vergelijken autoverzekering en autoverzekering berekenen

Category: verzekering

Vergelijken autoverzekering en autoverzekering berekenen

Vergelijken autoverzekering kan je op jaarbasis veel geld opleveren. Het verschil met sommige autoverzekeringen is al snel tientallen euro’s per maand. Dit kan oplopen tot een besparing van € 120 per jaar of meer. Maar hoeveel geld bespaar je echt door een nieuwe autoverzekering af te sluiten? Niet alleen het bedrag is belangrijk met een autoverzekering berekenen. Je wilt natuurlijk ook goed verzekerd zijn en geen verbogen kosten meemaken. Met een vergelijk autoverzekering zijn een aantal punten waar je op moet letten.

Allrisk autoverzekering met no-claim beschermer.

Bij een nieuwe auto kiezen we al snel voor de allrisk autoverzekering. Als je dan een deukje oploopt dan is dat tenminste beschermd. Met vergelijken autoverzekering blijkt in de praktijk dat 70% van de allrisk autoverzekeringen nooit geclaimd worden. Waarom niet? Dit heeft te maken met de no-claim die flink achteruit gaat. Een claim kost je op jaarbasis al snel honderden euro’s doordat je korting met 3 stappen achteruit gaat. Met het vergelijken autoverzekering kan het slim zijn om te letten op een no-claim beschermer. Met een no-claim beschermer blijven je schadevrije jaren gewoon staan. Hierdoor bespaar je uiteindelijk veel geld en kan je gewoon claimen als je auto een deukje oploopt. Je betaalt misschien iets meer maar uiteindelijk bespaar je meer als er een schade ontstaat zonder dader.

Autoverzekering berekenen op basis van de auto.

Vergelijken autoverzekering wil je gewoon dat je auto goed verzekerd is, maar je wilt natuurlijk niet teveel betalen. Hierbij is het belangrijk om naar je auto te kijken. Hoe oud is je auto nu eigenlijk? Een auto tot en met vier jaar oud heeft nog een allrisk verzekering nodig. Maar is je auto ouder dan 10 jaar? Kies dan voor een WA verzekering want je krijgt de kosten van je dekking er nooit meer uit. Vergelijken autoverzekering is dus handig om op basis van de leeftijd van de auto te doen. Bekijk goed of de verzekering je auto nog wel waard is. Voor een allrisk betaal je vaak veel geld terwijl het eigenlijk helemaal niet nodig is. Hou hier dus rekening mee met een autoverzekering berekenen.