Je betaald al snel teveel voor je autoverzekering

Category: verzekering

Vergelijk autoverzekeringen en bespaar
Waarom je je autoverzekering moet vergelijken? Het is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig: door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, bespaar je op je vaste lasten. Als je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt, kom je tot de ontdekking dat je vaak veel te veel aan verzekeringspremie betaalt. Hoe kun jij besparen op je autoverzekering?

Bespaar op je autoverzekeringspremie
Schrik jij ook elke maand weer hoeveel geld je kwijt bent aan je vaste lasten? Niet alleen de hypotheek en huur zijn forse lasten, dat geldt ook voor verzekeringspremies. Naast de zorgverzekering ben je vaak ook veel geld kwijt aan je autoverzekering. Zeker als jonge bestuurder heb je veelal niet de maximale korting, waardoor de autoverzekering een flinke hap is uit je salaris. Alleen dat al is een reden om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Welke dekking kies je?
Natuurlijk dien je goed verzekerd de weg op te gaan, maar het is niet de bedoeling dat je dubbel of onnodig verzekerd bent. Schrap daarom alle onnodige dekkingen en zoek uit of je bijvoorbeeld geen dubbele rechtsbijstandverzekering hebt lopen. Verder hoef je een auto van 10 jaar oud ook niet allrisk te verzekeren. Zo zie je, het zijn vaak de kleine dingetjes waar je op kunt besparen!

Hoe kun je een hoge verzekeringspremie voorkomen?
Naast overstappen naar een andere verzekeraar zijn er nog meer manieren om te besparen op je verzekeringspremie. Heb je recent een schade veroorzaakt en was het schadebedrag niet al te hoog? Het kan voordeliger zijn om dan de schade uit eigen zak te betalen en geen aanspraak te maken op de verzekering. Bij bijna alle verzekeraars is het voordeliger om de premie per jaar te betalen in plaats van per maand of kwartaal. Dit is dan ook een interessante optie om te besparen op je vaste lasten.

Vind de goedkoopste autoverzekering
Het loont dus altijd om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken en over te stappen. Wil jij je autoverzekering vergelijken met andere aanbieders? Het is binnen een aantal stappen eenvoudig geregeld. Het enige wat je nodig hebt zijn je persoonsgegevens en je kenteken. Vervolgens kan je op basis van je eigen voorkeuren een makkelijk een autoverzekering afsluiten.