Waar kan ik de goedkoopste autoverzekering afsluiten? De beste adviezen op een rijtje

Category: verzekering

Het leven is tegenwoordig duur genoeg. En daarom is het prettig is j, zeker wanneer je zzp’er bent, te besparen op je vaste lasten, zoals energiekosten en verzekeringskosten. Een van de manieren om dat te doen is door een zo voordelig mogelijke autoverzekering af te sluiten. Maar hoe en waar kun je het beste een goedkope autoverzekering afsluiten? We hebben de beste tips voor je verzameld om een betaalbare verzekering voor je voertuig te vinden, zodat je flink kunt besparen op je verzekeringspremie.

1. Vergelijk verzekeringen via een onafhankelijke vergelijkingssite

De beste manier om een voordelige autoverzekering af te sluiten, is door jouw gewenste verzekering – WA, WA met beperkt casco of een aal risk verzekering – af te sluiten via een autoverzekering vergelijkingswebsite. Er zijn online meerdere goede aanbieders die verzekeringen onderling vergelijken en voor jou de beste deal zoeken. Dit soort online vergelijkingssites leveren je al snel tientallen euro’s aan voordeel per jaar op.

2. Verhoog het eigen risico

Een slimme manier om op de kosten te besparen als je je auto wilt verzekeren, is door te kiezen voor een hoger eigen risico. Door bijvoorbeeld het eigen risicobedrag te verhogen van 150 euro naar 750 euro, betaal je minder premie. Natuurlijk moet je dan geen schade rijden, want dan moet je een groter deel van de reparatiekosten uit eigen zak betalen.

3. Let op als je een auto koopt

Besparen op verzekeringskosten kun je ook slim doen door goed op te letten welk type auto je aanschaft. Zo zijn verzekeringspremies voor merken als BMW, Mercedes of Ferrari vaak hoger dan bijvoorbeeld voor een Mazda of een Volkswagen. Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat geavanceerde en sportievere auto’s vaker schade hebben en gestolen worden, wat doorberekend wordt in de verzekeringskosten. Door te kiezen voor een meer standaard auto kun je dus een voordeliger autoverzekering afsluiten.

4. Kies voor een combinatie van verzekeringen

Een andere manier om op de verzekeringspremie van je auto te besparen, is door verschillende verzekeringen als combinatiepakket bij één verzekeraar af te nemen. Kies je voor één aanbieder, dan krijg je bij veel verzekeraars een combinatiekorting. Probeer daarom je inboedelverzekering, schadeverzekering, autoverzekering en soortgelijke assuranties bij één verzekeringsmaatschappij af te sluiten.

5. Let op of je niet dubbel betaalt

Veel mensen zijn, zonder dat ze zich daarvan bewust zijn, dubbel verzekerd. Zo zijn auto’s vaak via de dealer of de ANWB al verzekerd voor pechhulp. Verder moet je goed opletten als je eerder een rechtsbijstandsverzekering hebt afgesloten. Bepaalde rechtsbijstandsverzekeringen dekken namelijk ook verkeersrechtsbijstand. Als dat het geval is, hoef je natuurlijk niet te kiezen voor een extra verkeersdekking. Wellicht heb je al een keer een ongevallenverzekering voor inzittenden (OVI) of een schadeverzekeringen voor inzittenden (SVI) afgesloten. Ook dan kun je besparen op je autoverzekering door deze optie weg te laten.